Здравейте!
не виждам проблеми с воденето на фирма от друг град.Отивата във вашето данъчно и си качвата фирмата на вашия електронен подпис.Ако следва да правите регистрация по ДДС подавате документи по ел.път,връщат ви отговор и вие изпращате каквото трябва подписано с вашия ел.подпис.Единствено трябва да отидете в другия град за да подадете заявления за болнични по ел.път,тъй като НОИ още не е въвел единна услуга за болничните във всяко подразделение.
(4) За лицата, които сами се осигуряват за пенсия за изслужено време и старост, инвалидност поради общо заболяване и наследствена пенсия, осигурителната вноска е в размер 22 на сто върху осигурителния доход.

(5) За лицата, които сами се осигуряват за всички осигурителни случаи, без трудова злополука и професионално заболяване, осигурителната вноска е в размер 32 на сто върху осигурителния доход.
това е за периода от 1997 до 2000 година
№ 26-184 от 19.04.2010 г. - ОТНОСНО: Едноличният собственик на капитала на еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД), ако е и управител на същото дружество, не може да сключи трудов договор за извършваната от него дейност като управител. Няма пречка обаче да бъде сключен трудов договор с лице, което е съдружник в дружество с ограничена отговорност (ООД) за извършваната от него дейност като управител
-това е писмо на МТСГ-от него става ясно че може да бъде само СОЛ.
Здравейте!
Във връзка с поставения въпрос: не може ли да пуснете едно предизвестие за да си го отработи и да го освободите по чл.328,ал.1,т.5 от КТ-това си е чисто субективно решение на управителя на фирмата,но трудно за оборване пред евентуален "съд".